Sagavik Åke "Åke"

Rekisterinumero: VH18-053-0020.
© Eilwen.
Tämä on virtuaalihevonen!
Rotu, sukupuoli: Vuonohevonen, ori.
Syntynyt, ikä: 10.07.2016, 5-vuotias.
Säkäkorkeus, väri: 148cm, ruunihallakko.
Kasvattaja: Stall Sagavik, Lucie.
Omistaja: Jänkälän Tila.(VRL-13855)
Käyttötarkoitus: Yleispainotteinen, työ-ajo.
Koulutustaso: HeC - Re60cm.

Aake on luonteeltaan melkoinen tylsimys ja mököttäjä, joka näyttää hapanta naamaa miltei päivittäin. Ori ei sen suuremmin välitä hoitotoimenpiteistä, mutta seisoo elämään kyllästyneen näköisenä paikallaan pidemmänkin ajan tarvittaessa. Kaviot ori nostaa, kunhan hoitaja on ensin kiskonut niitä maasta irti hikihatussa melkein luovuttamiseen saakka. Suitset Aakelle saa useimmiten ihan suosiolla, mutta joinakin päivinä saattaa joutua tekemään töitä, jotta ori vaivautuu avaamaan suunsa. Satuloidessa pullistelee, ja siksi täytyykin joka kerta muistaa kiristää mahavyö selkään kiivetessä. Aake ei välitä muista hevosista, joten se on parempi tarhata yksinään, eikä mielellään kovin lähelle edes muita hevosia, sillä ori hyökkii muita hevosia kohti, vaikka välimatkaa olisi reilusti.

Aake on enimmäkseen yhden ihmisen hevonen, mutta on kuitenkin kaikkien käsiteltävissä maasta käsin, kun taas sen selkään ei voi ketä tahansa päästää. Jo tutuksi tulleen ratsastajan kanssa Aake toimii hienosti, ja on erittäin hyvä ratsastaa, joskin silloin tällöin kuumentuessaan sitä meinaa olla vaikea hallita. Vieraat ihmiset jotka sen selkään nousevat, tulevat kyllä kokemaan Aaken jo tallilaisille tutuksi tulleet pukkisarjat, sekä vaihtoehtoisesti paikoillaan jurnuttamisen, josta sitä on vaikea saada liikkumaan, ainakaan eteenpäin. Osaavissa käsissä Aake on kuitenkin toimiva ratsu, jonka kanssa on mukava tehdä töitä niin kentällä kuin maastossakin.

Kentällä työskentely ei kuitenkaan ole Aaken mielipuuhaa, mutta se kulkee kuitenkin omalla moottorillaan ja orilta onnistuu kunnon alkuverryttelyiden jälkeen niin pohkeenväistöt kuin myös temponlisäykset, sekä sen saa taipumaan tiukemmillekkin käännöksille. Maastossa ori toimii myös moitteetta, mutta vastaantulevat autot, tai pyöräilijät sekä koiran ulkoiluttajat ovat toisinaan niin pelottvia että niiden ohittaminen on lähes mahdotonta. Esteillä Aake toimii hienosti, ja se on energinen ja erittäin eteenpäinpyrkivä. Aake tarvitsee kuitenkin osaavan ratsastajan, joka osaa auttaa oria valitsemaan oikeat ponnistuspaikat sekä lähestymiskohdat.
© siinau.

Sukutaulu

i. Filttøfler, hallakko, 139cm. ii. Tordennsønn
iii. Rensende Vind
iie. Kjærlighets
ie. Berit Behagelig
iei. Stolt
iee. Liverwort
e. Majlinka SNF, hallakko, 146cm. ei. Potenciåno
eii. Pusalic
eie. Sarica
ee. Maewenn
eei. Oertwin
eee. Ethérie


Kilpailut

KRJ-alaiset kilpailut - Kalenteriin merkitään vain sijoitukset!
Sijoituksia 00 kpl

00.00.0000 - Jaos - Paikan nimi,- taso - sijoitus
00.00.0000 - Jaos - Paikan nimi,- taso - sijoitus
00.00.0000 - Jaos - Paikan nimi,- taso - sijoitus
00.00.0000 - Jaos - Paikan nimi,- taso - sijoitus
00.00.0000 - Jaos - Paikan nimi,- taso - sijoitus

ERJ-alaiset kilpailut
Sijoituksia 08 kpl

27.12.2017 - ERJ - Koistila - Re60cm - 5/46
25.12.2017 - ERJ - Koistila - Re60cm - 3/46
19.12.2017 - ERJ - Koistila - Re60cm - 3/47
16.12.2017 - ERJ - Koistila - Re60cm - 4/47
14.12.2017 - ERJ - Koistila - Re60cm - 2/47
13.12.2017 - ERJ - Koistila - Re60cm - 4/47
11.12.2017 - ERJ - Koistila - Re60cm - 6/47
06.12.2017 - ERJ - Koistila - Re60cm - 3/47

Päiväkirja / Valmennukset

21.11.2017 - 200s, Kouluvalmennus - HeC - Jannica

Aake vaikutti ensinäkemältä oikein persoonalliselta ja veikeältä tapaukselta. Aloittelimme yksityisvalmennuksen ratsukon kanssa kahdenkesken, koska se ei kuulemma oikein osannut keskittyä toisten kanssa. Sitä varten orille oli varattu naapuritallin kokonainen iso maneesi koulutreeniin, joka kyllä viimepäivien sateiden jälkeen kuulosti houkuttelevammalta minuakin ajatellen, joten kiitokset siitä.. Aakella oli selkeästi mamma kyydissä, koska tiukatkin toimenpiteet vieraiden tyttöjen ja poikien kanssa vaativa ori kulki kuin unelma suorittaen kaikki tehtävät ja totellen pienimmätkin avuistasi. Enkelin tavoin liihoitellen uraa pitkin ja tehden ravissa hienot lisäykset täydessä muodossa kuitenkin. Hetken jo meinasin varmistaa, että oliko heille tosiaan tarkoitus pitää helppo C-tasoinen valmennus, mutta katsoessani ennen kävelypätkää heidän yritystään pohkeenväistöön, totesin että oikeassa paikassa oltiin. Aaken kanssa oli tosiaan tarkoitus treenailla tänään väistöjä, jotka olivat vielä todella varsankengissä.

Aloittelimme ihan muutaman metrin väistöstä, jossa käytimme apuna maneesin seinää ja sitä kohti väistöä. Alkuun ei Aakella tuntunut olevan pienintäkään käsitystä siitä, mitä Taiga siltä yritti pyytää, mutta avustettuani muutaman kerran maastakäsin väistöön ohjaamalla oria sivulta raipan kanssa pitäen sitä ilmassa kyljen vierellä alkoi homma sujumaan ja herkkä ori oppi nopeasti jutun jujun. Sen verran vaikeaksi tehtävä kuitenkin vielä osoittautui, että päätimme jättää väistötyöskentelyn tänään käyntivauhtiin. Otitte vielä toiseen suuntaan muutamat harjoitusväistöt ja sen jälkeen siirryttiin kolmikaarisen pariin, jota saitte myöskin aloitella ensin ravissa tekemään. Se sujui kuitenkin niin hyvin suoristusten ja asetusten kanssa, että saitte ruveta tekemään sitä laukassa. Siinä oli vielä vaikeuksia saada uudet laukat nostettua toiseen suuntaan, mutta vähitellen ja käynnin kautta laukan vaihtamalla alkoi tehtävä sujumaan paremmin ja orikin oli rauhallisempi. Loppuun otettiin vielä Aaken rakastamia temponlisäyksiä kokorataleikkaalla ravissa, jossa se työskenteli erittäin hyvässä rytmissä ja takaosallaan. Tästä oli hyvä jatkaa energisen oriin kanssa estevalmennukseen huomenna.

22.11.2017 - 100s, Estevalmennus - Re40cm - Jannica

Seuraavana päivänä tapasimme jälleen Aaken ja Taigan kanssa valmennuksen parissa naapuritallin maneesissa, koska oma kenttä oli jäätynyt yöllä ja oli melkoisen kova hyppäämiseen. Mielelläni opetin kuitenkin talvikaudella maneesissa, joten siirryttyämme sinne saitte aloitella itsenäiset alkuverryttelyt sillä aikaa, kun kokosin pientä rataa maneesin keskelle jätetyistä puomeista ja tolpista. Aake oli vielä esteillä todella kokematon, joten aloittelimme lähinnä muutaman puomin sisältävistä ravi- ja laukkatehtävistä, joiden jälkeen sait ottaa muutamat laukkakierrokset reippaampaa laukkaa, jotta energinen ori malttaisi keskittyä välikäyntien jälkeen hyppäämiseen. Hyppäämisen aloittelimme ravissa tulemalla kahta ristikkoa, joiden etäisyys oli noin kuutisen metriä. Sen jälkeen saitte tulla samat esteet laukassa muutettuani väliä sopivammaksi. Hypättyänne nämä pari kertaa ongelmitta saitte hypätä yksittäisiä pystyesteitä vielä kahden esteen kanssa, joiden korkeus oli noin neljäkymmentä senttimetriä. Näistä pikkuesteistä ori suoriutui tänään tuellasi oikein kivasti ja varmasti jatkossakin pienet treenit olisivat paikallaan vielä tällä korkeudella, että Aakelle saataisiin varmuutta hyppäämiseen ja tekniikkaan ennen isompiin esteisiin siirtymistä.

Jankalan Tila